czwartek, 7 lutego 2013

Makaron w sosie pomidorowym

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu kokardki,
  • 250 g mrożonej zielonej fasolki,
  • 1 cebula,
  • 500 g mięsa mielonego,
  • 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
  • 1 ząbek czosnku,
  • rukola ,
  • sól,
  • pieprz,
  • chilli,
  • bazylia.
Przygotowanie:
 
    Makaron gotujemy w osolonej wodzie al dente. Na rozgrzanym oleju podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę i mięso mielone. Przyprawiamy solą i pieprzem. Gdy mięso będzie już usmażone dodajemy fasolkę. Mieszamy i przykrywamy pokrywką. Dusimy ok. 10 minut. Następnie dodajemy koncentrat pomidorowy, rozgnieciony czosnek i przyprawy. Na koniec dodajemy ugotowany makaron i mieszamy całość na patelni. Posypujemy rukolą na talerzu.

2 komentarze:

  1. wygląda bardzo ładnie i smacznie, napewno któregoś dnia spróbuje sobie to zrobić:)

    OdpowiedzUsuń
  2. niby tylko makaron w sosie a ile tutaj składników się kryje:) bardzo apetycznie wygląda:)

    OdpowiedzUsuń