środa, 6 lutego 2013

Pstrąg łososiowy z tymiankiem

Składniki:

  • 250 g fileta pstrąga łososiowego,
  • sól morska Kamis,
  • pieprz czarny Kamis,
  • tymianek Kamis,
  • 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
  • ćwiartka cytryny.
Przygotowanie:
  
    Pstrąga łososiowego myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy z obu stron solą i pieprzem. Od strony mięsa posypujemy tymiankiem. Smażymy na rozgrzanej oliwie z oliwek na patelni grillowej. Po usmażeniu skraplamy sokiem z cytryny. Polecam, bo rybka jest pyszna i robi ją się bardzo szybko.

3 komentarze:

  1. w tymianku jeszcze nie jadłam, chyba mam łososia w zamrażalniku to spróbuję zrobić, na zdjęciu wygląda bardzo apetycznie:)

    OdpowiedzUsuń
  2. przedchwilą testowałem w opiekaczu z powierzchnią grillową, wyszło SUPER, do tego pomidor z bazylą i przyprawami i w 15min kompletny posiłek :)

    OdpowiedzUsuń