piątek, 29 marca 2013

Makaron z kurkami

Składniki:

  • 250 g makaronu świderki,
  • 1 czerwona papryka,
  • 150 g mrożonych kurek,
  • 1 podwójna pierś kurczaka,
  • 200 ml kremówki,
  • 2 łyżki posiekanej natki pietruszki,
  • 2 łyżeczki przyprawy do drobiu,
  • suszone pomidory z czosnkiem i bazylią,
  • sól,
  • pieprz.
Przygotowanie:
 
   Makaron gotujemy w osolonej wodzie. Po ugotowaniu przepłukujemy go zimną wodą. Następnie pierś kurczaka kroimy w kostkę, przyprawiamy przyprawą do drobiu i podsmażamy. Dodajmy pokrojoną paprykę w paseczki i kurki. Kolejno dodajemy posiekaną natkę pietruszki. Przyprawiamy solą i pieprzem. Całość zalewamy kremówką i mieszamy z makaronem. Przed podaniem posypujemy suszonymi pomidorami z czosnkiem i bazylią.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz