piątek, 6 grudnia 2013

Makaron ze szpinakiem i suszonymi pomidorami

Składniki:

  • 1 opakowanie makaronu fettucionne,
  • 1 podwójna pierś kurczaka,
  • 3-4 suszone pomidory suszone w oleju,
  • 1/2 sera feta,
  • 500 g świeżego szpinaku,
  • 300 ml kremówki,
  • 2 łyżeczki przyprawy do drobiu,
  • sól morska,
  • pieprz czarny.

 Przygotowanie:



    Makaron gotujemy al dente w osolonej wodzie. Na rozgrzanym tłuszczu podsmażamy pokrojoną pierś kurczaka i przyprawioną. Następnie dodajemy opłukane liście szpinaku, dusimy, aż do odparowania wody ze szpinaku. Kolejno dodajemy pokrojone suszone pomidory i sera feta. Zalewamy kremówką i podgrzewamy do zgęstnienia. Dodajemy makaron i przyprawiamy.


1 komentarz: