niedziela, 16 listopada 2014

Kofty wieprzowo-wołowe z piekarnika

Składniki:


  • 500 g mięsa wołowo - wieprzowego,
  • 2 łyżeczki świeżej natki pietruszki,
  • 2 łyżeczki curry indyjskiego,
  • trochę oleju,
  • sól,
  • pieprz,
  • pieprz cayenne,
  • glazurowane marchewki- przepis tutaj

 

Przygotowanie:

    Zaczynamy od zamoczenia patyczków do szaszłyków w wodzie przez 15 minut po to,  żeby nie przypaliły się podczas pieczenia. Do miski wkładamy mięso wieprzowo-wołowe, dodajemy przyprawy i posiekaną natkę pietruszki. Ręce zwilżamy trochę wodę i formujemy podłużne kotleciki.  Nadziewamy je na patyczki. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Kofty smarujemy olejem. Pieczemy 15 minut w 190 stopniach.

5 komentarzy: