tag:blogger.com,1999:blog-5610674111805107260.post3344740117677721104..comments2024-03-28T09:47:41.445+01:00Comments on Aga w kuchni i nie tylko...: Cytrynka z jabłkiemAga w kuchnihttp://www.blogger.com/profile/11008509055592712833noreply@blogger.comBlogger2125tag:blogger.com,1999:blog-5610674111805107260.post-82734717028522933322012-01-28T20:25:49.207+01:002012-01-28T20:25:49.207+01:00cóż mogę powiedzieć, jedni lubią bardziej słodkie,...cóż mogę powiedzieć, jedni lubią bardziej słodkie, inni mniej... nikomu się nie dogodzi:) Margaryna powoduje, że herbatki właśnie przywierają do ścianek blaszki... a co do czasochłonności to się zgodzę, ale każde ciasto z galaretką jest czasochłonne, wcale nie napisałam, że robi się je szybko...Aga w kuchnihttps://www.blogger.com/profile/11008509055592712833noreply@blogger.comtag:blogger.com,1999:blog-5610674111805107260.post-610461554897208252012-01-28T16:25:01.888+01:002012-01-28T16:25:01.888+01:00Witam,
moim zdaniem ciasto średniawe i ładniej wyg...Witam,<br />moim zdaniem ciasto średniawe i ładniej wygląda na zdjęciu:<br />1. nie wiadomo na jaką formę jest przepis (20cmx20cm, 30cmx10cm itd.);<br />2. nie ma cukru, co chyba jest po prostu pomyłką, ja dodawałam "na smaka"<br />3. nie rozumiem idei smarowania herbatników rozpuszczoną margaryną, wg mnie zupełnie zbędna czynność, ale mogę się mylić;<br />4. herbatniki z bocznych ścianek przewracają się w czasie wylewania masy serowej, co jest irytujące<br />5. ciasto czasochłonne o tyle, że trzeba pilnować, aby żelatyna wystygła, ale nie stężała, galaretka, że stężała, ale nie za bardzo.<br />6, smak to już rzecz gustu, mi osobiście tak średnio smakowało, ale połączenie cytryny i jabłka w takiej formie jest ok.szargielhttps://www.blogger.com/profile/13724986570073885021noreply@blogger.com