wtorek, 8 maja 2012

Konkurs z produktami Sorenti

Dzisiaj rozpoczynamy konkurs z firmą Sorenti, do wygrania są 3 zestawy produktów takich jak:

penne, spaghetti 25 cm, tagliatelle, fettucine, sos Napoli, sos Arrabbiata, sos Bolognese






Zasady są bardzo proste, wystarczy:

1. Polubić stronę mojego bloga na facebooku Aga w kuchni
2. Dodać przepis z makaronem w stylu włoskim na stronie Aga w kuchni
(mile widziane zdjęcia, ale nie jest to warunek konieczny)
3. Udostępnić post o konkursie na swojej tablicy

Konkurs trwa od 8 maja do 20 maja 2012 roku.

W razie jakichkolwiek pytań proszę pisać :)

4 komentarze:

  1. Proponuję coś niecodziennego. Penne z sosem o smaku pizzy.

    Oto składniki:


    500 g makaronu penne z pszenicy durum
    2 średnie cebule
    3 ząbki czosnku
    14 dużych pieczarek
    2 papryki czerwone
    2 puszki pomidorów
    4 garści czarnych oliwek
    pół puszki kukurydzy
    pęczek natki pietruszki
    400 g sera żółtego
    10 plastrów salami
    kawałek kiełbasy
    10 plastrów szynki gotowanej
    sól, pieprz cayenne, bazylia, oregano
    olej rzepakowy

    I przepis:

    Makaron gotujemy al dente i odcedzamy. Cebulę pokrojoną w półplasterki wrzucamy na rozgrzany olej rzepakowy. Kiedy cebula już się zarumieni dodajemy czosnek przeciśnięty przez praskę oraz pieczarki pokrojone w plasterki. Całość dusimy. Następnie dodajemy paprykę pokrojoną w kostkę. Ponownie wszystko razem dusimy. Kiedy papryka będzie al dene dodajemy pomidory z puszki wraz z sosem (ja kupuję takie pokrojone). Następnie dodajemy oliwki pokrojone w plastry oraz wszystkie wędliny (plasterki pokrojone w większą kwadraty), a także kukurydzę. Po 5 minutach do sosu dodajemy makaron, połowę posiekanego pęczka natki pietruszki, starty ser żółty oraz sól, pieprz, bazylię i oregano do smaku.


    Zdjęcie:

    http://4.bp.blogspot.com/-u56clEwnEFQ/T3CVNBAyrDI/AAAAAAAAAqo/tnZn3c5DNJ4/s1600/penne+pizza4.jpg

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przepis trzeba dodać na stronie mojego bloga na fb ;)

      Usuń
  2. Makaronowy misz masz
    1 opakowanie Makaronu genne
    500g pieczarek
    15 plasterków szynki
    10 plasterków boczku
    1 papryka
    1 puszka fasolki czerwonej
    1 brokuł
    500g sera żółtego
    1 słoik sosu arrabbiata

    Makaron ugotować aldente, brokuł obgotować, szyneczkę z boczkiem pokroić w paseczki lekko podsmażyć, pieczarki pokroić w plastry i podsmażyć, paprykę w kostkę pokroić, fasolkę odcedzić od wody. Wszystko wrzucamy do jednej miski mieszamy podgrzany sos dodajemy wszystko wymieszane przekładamy do naczynia żaroodpornego posypujemy startym serem i zapiekamy około 20minut w tem. 180 stopni.

    Karolina Wiśniewska

    OdpowiedzUsuń