wtorek, 18 grudnia 2012

Serowe babeczki z konfiturą

Składniki:

  • 1 opakowanie kruchych babeczek,
  • 200 g zmielonego sera twarogowego,
  • 2 jajka,
  • 100 ml kremówki,
  • 1/4 szklanki cukru,
  • 2 łyżki budyniu waniliowego,
  • 1 łyżka mąki pszennej,
  • konfitura, np. malinowa,
  • gorzka czekolada,
Przygotowanie:
 
  Żółtka ucieramy z cukrem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Oddzielnie ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę. Do żółtek dodajemy ser, budyń i mąkę. Następnie ubitą kremówkę i białka. Mieszamy delikatnie łyżką. Do gotowych kruchych babeczek nakładamy po łyżeczce konfitury i zapełniamy masą serową. Babeczki pieczemy ok. 15-20 minut w 180 stopniach. dekorujemy je rozpuszczoną gorzką czekoladą.

1 komentarz: