- 1 opakowanie kruchych babeczek,
 - 200 g zmielonego sera twarogowego,
 - 2 jajka,
 - 100 ml kremówki,
 - 1/4 szklanki cukru,
 - 2 łyżki budyniu waniliowego,
 - 1 łyżka mąki pszennej,
 - konfitura, np. malinowa,
 - gorzka czekolada,
 
Przygotowanie:
 
Żółtka ucieramy z cukrem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Oddzielnie  
ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę. Do żółtek dodajemy ser, budyń i 
 mąkę. Następnie ubitą kremówkę i białka. Mieszamy delikatnie łyżką. Do 
 gotowych kruchych babeczek nakładamy po łyżeczce konfitury i zapełniamy
  masą serową. Babeczki pieczemy ok. 15-20 minut w 180 stopniach.  
dekorujemy je rozpuszczoną gorzką czekoladą.

Porywam!
OdpowiedzUsuń