- 250 g filetu łososia,
- 2 plasterki masła czosnkowego,
- sól morska,
- pieprz czarny,
- tymianek,
- 1 łyżeczka oliwy z oliwek,
- ćwiartki cytryny i limonki.
Filet łososia myjemy pod zimną wodą i osuszamy papierowym ręcznikiem.
Następnie łososia przyprawiamy solą, pieprzem z obu stron oraz
tymiankiem. Na rozgrzanej oliwie z oliwek smażymy filet łososia z obu
stron. Przed podaniem układamy na rybce plasterki masła czosnkowego.
Podajemy z cytryną i limonką
pysznie i zdrowo
OdpowiedzUsuńmam ochotę na rybkę:)
OdpowiedzUsuńdokładnie, pysznie i zdrowo!:) mniam
OdpowiedzUsuńMój faworyt wśród ryb :) Uwielbiam :)
OdpowiedzUsuńŁosoś, czosnek i cytryna to zestaw idealny :)
OdpowiedzUsuń