niedziela, 14 kwietnia 2013

Crumble malinowe

Składniki:

  • 1 szklanka malin (u mnie mrożone)
  • 1 łyżka miodu, 
  • 3 łyżki płatków migdałowych,
  • 40 g mąki,
  • 35 g cukru,
  • 35 g masła.
Przygotowanie:
 
    Maliny mrożone przepłukujemy wodą, następnie dodajemy do nich miód, 1/2 łyżeczki mąki i rozgniatamy lekko widelcem. Rozkładamy owoce na dwie kokilki. Z mąki, masła i cukru zagniatamy kruszonkę. Musi mieć trochę sypką konsystencję, jeśli jest za tłusta to nam się rozpłynie. Posypujemy maliny pokruszoną kruszonka i płatkami migdałowymi. Wkładamy do rozgrzanego piekarnika na 200 stopni i zapiekamy ok. 20 minut.

4 komentarze:

  1. Gdzie nowe przepisy ? Tak dawno nic nie było, a ja tak lubię próbować coś od Ciebie :-)
    Mam nadzieję, że pojawi się coś z ostatnich szkoleń !
    Pozdrawiam ciepło !

    OdpowiedzUsuń
  2. Nie moge sie doczekac swiezych malin :)

    Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń