środa, 25 czerwca 2014

Migdałowe ciastka

Składniki:


  • 170 g mąki,
  • 1 budyń waniliowy bez cukru,
  • 50 g cukru,
  • 2 żółtka,
  • 125 g masła,
  • 70 g rozdrobnionych migdałów.
  • do posypania: cukier puder

Przygotowanie:

 

   W misce wymieszać najpierw suche składniki: mąkę z budyniem waniliowym i cukrem. Następnie dodać miękkie masło, żółtka oraz rozdrobnione migdały. Ciasto zagnieść. Następnie owinąć w woreczek foliowy i schłodzić ok 1 godziny. Po tym czasie ciasto dzielimy na 6 części. Z każdej formujemy wałek i tniemy na 5 cm kawałki. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy ok. 10 minut w 180 stopniach. Po ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.


Brak komentarzy:

Prześlij komentarz