piątek, 12 lutego 2016

Czekoladki kokosowe z wafelkami zbożowymi

Szybkie do zrobienia czekoladki kokosowe z wafelkami ryżowymi, a dodam, że są pyszne :) Potrzebujecie tylko 3 minuty na ich zrobienia i kilka minut na schłodzenie.

Składniki:

  • 200 g gorzkiej czekolady,
  • 2 łyżki mleka,
  • 5 łyżek wiórek kokosowych,
  • 50 g piramidek zbożowych Popcrop.

Przygotowanie: 

Do rondelka wlewamy mleko i wsypujemy połamaną czekoladę. Podgrzewamy na małym ogniu, aż do rozpuszczenia się czekolady. Dodajemy wiórki kokosowe i pokruszone wafelki zbożowe. Całość mieszamy. Łyżką nakładamy na papier do pieczenia małe czekoladki. Odstawiamy do zastygnięcia- możemy proces ten przyspieszyć schładzając w lodówce czekoladki.

3 komentarze: