sobota, 17 grudnia 2016

Drobiowe roladki na zimno z serem korycińskim i suszonymi pomidorami

Pyszne, drobiowe roladki, które robi się błyskawicznie.... a smak powala :) Można podać je na zimno na desce lub pokroić cieniutko do kanapek, a także można zjeść na ciepło jako mięsko do obiadu :) Roladki idealnie sprawdzą się na świątecznym stole :)


Składniki:

 Przygotowanie: 

Piersi kurczaka układamy koło siebie, przykrywamy folią i rozbijamy (nie za cienko, by nie było prześwitów). Następnie przyprawiamy z obu stron przyprawą do drobiu i natką pietruszki. Układamy je na folii aluminiowej, tak by jedna pierś zachodziła na drugą. Na środku układamy kawałki sera korycińskiego (ja użyłam z suszonymi pomidorami, bazylią i czosnkiem) i kawałki suszonego pomidora. Zawijamy mięso w roladę i owijamy ciasno folią aluminiową. Przekładamy do naczynia żaroodpornego i pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut.




4 komentarze:

  1. Omnomnom. Pysznosci. Ja uwielbiam kurczaka (zwlaszcza piersi) w kazdej psotaci ;) pozdrawiam i zapraszam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Muszę zrobić takie ☺

    OdpowiedzUsuń