Składniki:
- 1 opakowanie filetów śledziowych solonych a'la Matjas Seko,
- 1 ogórek kiszony,
- 4 pieczarki marynowane
- kilka gałązek koperku,
- oliwki zielone,
- ziarenka czerwonego pieprzu.
Przygotowanie:
Filety odsączamy na ręczniku papierowym z oleju. Na każdym filecie kładziemy kawałek ogórka i pieczarki. Zawinięte filety układamy i dekorujemy koperkiem. Posypujemy plasterkami oliwek i ziarenkami czerwonego pieprzu.Rolmopsy podałam na Porcelana Bogucice
bardzo lubię śledzie w takiej postaci
OdpowiedzUsuńProste i szybkie do zrobienia☺
Usuńpyszna przekąska na każde przyjęcie
OdpowiedzUsuń☺
UsuńBardzo lubię potrawy ze śledziami ;)
OdpowiedzUsuńBardzo lubię rolmopsy :) Pychotka :)
OdpowiedzUsuń