Gdy tylko zrobi się cieplej na dworze to każdy już marzy o pierwszym grillu. W tym roku pewnie już większość z Was miała pierwszego grilla, na którym smażymy kiełbaski i karkóweczki- to na początek nam wystarcza. Później jednak pragniemy czegoś nowego, coś poekseperymentować by spróbować nowe smaki i kombinacje i tu z pomocą właśnie nadchodzi ta książka.
W książce znajdziemy żeberka w różnych marynatach, grillowane podroby (ja jeszcze z grilla nie jadłam- nie licząc wątróbki w kaszance :)), grillowane kuleczki mięsne, przeróżne szaszłyki (w tym z krewetek oraz owocowo- mięsne- ja do tej pory tylko grillowałam szaszłyki z ananasem), dużo pomysłów na grillowane faszerowane warzywa (do tej pory u nas hitem była grillowana cukinia mięsem mielonym, w tym roku czuję, że nasze podniebienia podbiją ziemniaki nadziewane boczkiem i cebulką... już na samą myśl mam ślinotok :))
Dla bardziej zaawansowanych w grillowanie i dania z ognia, w książce znajdziemy pomysły na potrawy z kociołka... albo rybki... co powiecie na sardynki z rozmarynem, czy to nie brzmi zachęcająco? :)
Ta książką powinna być zdecydowanym hitem każdego sezonu grillowego :)
muszę kupić na poczcie☺ Sylwia
OdpowiedzUsuńkoniecznie :D
UsuńO, o grillowaniu informacj nigdy za wiele ;) pozdrawiam i zapraszam ;)
OdpowiedzUsuń:D
UsuńBardzo fajna ksiazka i przepisy sprawdzone
OdpowiedzUsuń