Składniki:
- 4 białka z dużych jaj,
- 1 szklanka cukru pudru,
- 1 łyżka octu,
- konfitura malinowa,
- 200 ml śmietanki 30 %,
- 1 serek mascarpone,
- ciastka Petit Beurre Blacky Cukry Nyskie.
Białka ubijamy z cukrem pudrem na sztywną pianę. Pod koniec ubijania dodajemy ocet. Wykładamy bezę równomiernie na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia. Pieczemy ok 25 minut w 140 stopniach.
Śmietankę ubijamy na sztywną pianę, pod koniec ubijania dodajemy serek mscarpone. Można dodać łyżkę cukru pudru.
Na ostudzoną bezę wykładamy konfitury malinowe. Nakładamy na wierz krem. Ciasto posypujemy pokruszonymi ciasteczkami Blacky Cukry Nyskie.
pyszne mniam mniam😀 Kasia
OdpowiedzUsuń