Książki kulinarne- uwielbiam je kolekcjonować. Dlatego gdy na rynku pojawi się jakaś nowa, godna uwagi książka to muszę ją mieć :) Moim marzeniem jest taka biblioteczka z właśnie tego typu książkami w kuchni. Może kiedyś się doczekam :)
Książka podzielona zostały na cztery na pory roku- wiosna, lato, jesień i zima. W każdej porze roku znajdziemy sezonowe owoce i warzywa odpowiednie dla tej pory roku. Przepisy w każdej tematyce zaczynają się od śniadania do kolacji. Co ważne, króluje w tych przepisach różnorodność, także na pewno każdy znajdzie coś dla siebie.
W przepisach wiosennych zafascynowały mnie omlety na słodko, rogaliki śniadaniowe z makiem, polędwiczki w sosie porowym- czy to nie brzmi wybornie? :) Latem zjadłabym sałatkę z marynowanej cukinii, krem z zielonego ogórka i gofry z owocami. Jesienią - zupę kurkową (już nie mogę doczekać się kurek w lesie) i kotlety z kaszy gryczanej z fetą. Natomiast zimą kapuśniak pomidorowy, kotlety ziemniaczane w sosie pomidorowym i placki twarogowe.
Sama książka została wydana na wysokim poziomie, a to co najważniejsze- każdy przepis na swoje zdjęcie, więc widzimy jak dana potrawa powinna wyglądać. Osobiście nie lubię przepisów bez zdjęć :)
Polecam :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz