Włoska kuchnia wcale nie jest taka trudna jakby się mogło wydawać. Często możemy zrobić wspaniałe włoskie potrawy z produktów, które mamy w domu. A z czym kojarzy Wam się włoskie jedzenie? No pewnie, że z makaronami... i pizzą :)
W książce znajdziemy aż 130 przepisów na oryginalne włoskie potrawy zarówno mięsne, jak i wegetariańskie, a także znajdziemy również przepisy na coś słodkiego. Mnie osobiście zafascynował przepis na udko z kurczaka w sosie cytrynowo-piwnym, aż mi ślinka poleciała. Na pewno skorzystam z tego przepisu i go wykonam :) A także Fettuccine ze szparagami i boczkiem (fettuccine to rodzaj makaronu). Zauważyłam, że Emiliano Castagna wykorzystuje w swojej kuchni często serek ricotta, jako główny składnik sosu do makaronów. Ja często korzystałam w serka mascarpone, muszę więc wypróbować ricottę :)
Polecam bardzo serdecznie "Mieszu, mieszu". Dodam jeszcze, że książka jest pięknie wydawana, w twardej oprawie. Będzie również wspaniałym pomysłem na Mikołajki czy Święta :)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz