![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEiXbOBMn-XfjqBk04eY5rZgvW5W299nrAaW9MzdhTg4yS15Vg6a-ym_tNTYLW5Lilsgl3X3guVISdkvGGfvOzPBB-rXIcOOpJrOyO2sm6GUPYaYcf40niaD2heghkBJj89NAtVjy0If-iAe/s400/P1090317.jpg)
ok 10 suszonych śliwek,
przyprawy: tymianek, rozmaryn, vegeta, majeranek, pieprz,
ciemny sos (u mnie z wczorajszego obiadu),
brokuły.
Przygotowanie:
Schab myjemy, polewamy lekko olejem i nacieramy przyprawami. Wzdłuż schabu robimy nacięcie długim nożem z obu stron. Prze otwory wkładamy suszone śliwki, tak by były umieszczona dość gęsto. Następnie schab nakłuwamy widelcem. Owijamy go folią aluminiową i pieczemy około 50 minut. Kroimy w grubsze plastry, polewamy sosem. Podajemy z ugotowanymi brokułami.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz