![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhsq9Kc85tvlfH7vCw1UaCUAy_eAyCXin_t_Ww7krMBCkbL8J6dVGihnVvamNymSnJfrQm2vCazzLgvMvKb4Y277arS8cOru1QfrssDoedi3AyCdlfypG9h_5VidM260WSHj1U5k85Ccytp/s400/P1080805.jpg)
250 g ser śmietankowy kaliski,
2 szklanki mąki,
3 łyżki cukru,
200 g margaryny,
4 średnie jabłka,
cukier puder do posypania.
Przygotowanie:
W misce mieszamy serek śmietankowy, miękką margarynę Kasię, cukier oraz mąkę. Zagniatamy ciasto, gdy ciasto jest zbyt lepkie dodajemy trochę mąki. Takie ciasto przykrywamy folią i wkładamy na 20 minut do lodówki. Jabłka myjemy, obieramy skórki, wycinamy gniazda nasienne. Jabłka kroimy na ósemki lub szesnastki zależy od wielkości jabłek. Ciasto wałkujemy, podsypując mąką, szklanką wykrawamy kółka. W takie kółka wkładamy kawałki jabłek i zamykamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15-18 minut w 180 stopniach. Na koniec posypujemy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz