Postanowiłam w niej upiec kruche babeczki, które można samemu udekorować dobrowolnie, np. bitą śmietaną czy kremem oraz kolorowymi posypkami.
Składniki:
1/2 margaryny,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEghpbsfrcuyFx7QyXh2NeoiMlEXayRnYWXVl53_jvJTA5T1kCHRmDexvANkyHkCJjXXtT8AtadpftaDJqyoE5g0xLK0Mrv_oTquJIjiJlebYvKKenOF4V7di2b2dthJeX72DqQ3gNETv3DA/s320/P1090696.jpg)
2 szklanki mąki,
4 żółtka.
Przygotowanie:
Margarynę siekamy i wraz z żółtkami, mąką i cukrem zagniatamy ciasto. Ciasto musi być dobrze wyrobione. Następnie ciasto zagniatamy w kulkę i wkładamy do foliowej torebki. Umieszczamy w zamrażarce na 30 minut, Następnie wylepiamy foremkę silikonową z otworami w kształcie serduszek ciastem. Pieczemy około 20 minut w 180 stopniach.
Też je piekłam!Znikają potem migiem!
OdpowiedzUsuń