Składniki:
1 opakowanie wafli ryżowych Sonko,
10 jajek,
4 łyżki szczypiorku,
3 łyżki majonezu,
sól,
pieprz.
Przygotowanie:
Jajka gotujemy na twardo ok. 5-6 minut. Następnie zalewamy je zimną
wodą, gdy ostygną obieramy ze skorupek. Obrane jajka przepłukujemy i
wkładamy je do miseczki. Rozgniatamy je widelcem, dodajemy majonez oraz
posiekany szczypiorek. Mieszamy i przyprawiam solą i pieprzem.
Nakładamy pastę jajeczną na wafle ryżowe i posypujemy świeżym szczypiorkiem.
właśnie miałam ochotę na pastę jajeczną i voila - u Ciebie znalazłam. Idealna na wafle ryżowe, czasem też je jadam, kiedy mam ochotę na coś lżejszego.
OdpowiedzUsuńpozdrawiam
Monika
W sumie dobrze, że taka żelazna rezerwa zalega Ci w domu, bo inaczej pasta soute albo post ;]
OdpowiedzUsuńI dzisiaj bede jadła to na kolację;)
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie ;;; pozdrawiam.
OdpowiedzUsuńheheh, ile razy tak kombinowałam/.."ma tak być" ...grunt, to kreatywność;D
OdpowiedzUsuńLekka i pyszna przekąska :)
OdpowiedzUsuńBardzo ciekawe przepisy .
OdpowiedzUsuńObserwuje i zapraszam do mnie http://memories-are-eternal.blogspot.com/