Składniki:
200 ml śmietany 36%
kilka malin
2 łyżki cukru pudru
1 śmietan fix
1 opakowanie wafli ryżowych w polewie truskawkowej.
Przygotowanie:
Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno wraz z śmietan fixem i 1 łyżką
cukru pudru. Następnie przekładamy bitą śmietanę do rękawa cukierniczego i wyciskamy
gwiazdki na wafle ryżowe. Maliny
miksujemy blenderem, dodajemy cukier puder i robimy kropeczki w
kwiatkach z bitej śmietany.
fajnie tak sobie popróbować na waflach :-)
OdpowiedzUsuńBardzo dekoracyjna rzecz! Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńTo jest majówka :D
OdpowiedzUsuńWyszło Ci bardzo zgrabnie i ładnie :)
OdpowiedzUsuńwyglądają rewelacyjnie ^^
OdpowiedzUsuńjak zwykle kusisz kochana super jedzonkiem.
OdpowiedzUsuńPięknie wyglądają i pewnie świetnie smakują! Fajny pomysł na wykorzystanie wafli ryżowych, z pewnością też takie zrobię moim łasuchom :))
OdpowiedzUsuńBardzo się cieszę:)
OdpowiedzUsuńdziekuje za odwiedziny i zapraszam częsciej:)
www.magdalenamarszalik.blogspot.com
Super pomysł, świetnie to wygląda
OdpowiedzUsuńWyglądają uroczo, fajny pomysł :)
OdpowiedzUsuńWyglądają taaaak smakowicie!!!:)
OdpowiedzUsuń