niedziela, 9 grudnia 2012

Mięsa - najlepsze potrawy i marynaty

"Mięsa - najlepsze potrawy i marynaty" książka wydawnictwa Świat książki, można kupić ją tutaj.

W książce znajdziemy prawie 100 przepisów na mięsa, tajemnicą każdego mięsa jest marynata.

Książka jest podzielona na takie rozdziały:
- potrawy smażone,
- potrawy pieczone,
- potrawy duszone,
- gulasze, zapiekanki i potrawy curry,
- potrawy grillowane.

Ponadto znajdziemy wiele cennych informacji i rad odnośnie wołowiny, cielęciny, jagnięciny, wieprzowiny, dziczyzny, królika i koziny. Każda partia mięsa jest zilustrowana i opisana.

Każdy przepis jest zilustrowany i zawiera cenne wskazówki odnośnie obróbki mięsa oraz informacje co do przechowywania.

Z książki dowiemy się także jak prawidłowo filetować udziec jagnięcy, jak oczyścić mostek, jak prawidłowo obkroić polędwicę wołową oraz jak związać mięso.

Poznamy wiele przepisów na sosy i marynaty do mięs.

3 komentarze:

  1. super, już nie mogę się jej doczekać:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Dostałam tę książkę na Mikołaja, jeszcze nie miałam okazji jej przejrzeć, a bardzo jestem ciakawa :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Byłoby dobrze jeszcze gdybyśmy w Polsce mogli kupić takie wołowiny i cielęcinę, czy baraninę, a nie "krowinę"czy "owczynę" ze zwierząt już wyeksploatowanych na produkcję mleka.

    OdpowiedzUsuń