![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEikIwawJHFiiPvlacbdGJlh6Az7-3h1l46HUJ8vZfg9ZyjFicOvGVxFuemIf3-nxlqBwOI1Pbgexf6OOOOlWPKi14Nm_MIH6F415bFEyap6VKl_piQlN-Jk9XnmDsw2Mv9ZUYefAIh8sGgC/s280/P1140848.jpg)
- 1 kg zmielonego, tłustego twarogu,
- 1,5 szklanki cukru,
- 400 ml kremówki,
- 2 łyżki mąki pszennej,
- 1 budyń śmietankowy,
- 1 budyń waniliowy,
- 9 jajek,
- 1 opakowanie podłużnych biszkoptów.
Przygotowanie:
Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z 1/2 cukru. W osobnych
miskach ubijamy białka i schłodzoną kremówkę na sztywną pianę. Do białek
dodajemy resztę cukru. Do żółtek dodajemy ser, budynie i mąkę.
Następnie dodajemy piany z białek i kremówki, delikatnie mieszamy łyżką.
Blachę (u mnie kwadratowa tortownica) wykładamy biszkoptami i wylewamy
masę serową. Pieczemy ok godziny w 180 stopniach.
Wygląda super! Jakiej wielkości jest blacha?
OdpowiedzUsuń25 x 25 cm
UsuńKoniecznie muszę zrobić, wyglądają apetycznie:)
OdpowiedzUsuńJuż sobie ostrzę ząbki na sernik:)
OdpowiedzUsuńale pyszny ten serniczek:)
OdpowiedzUsuń