- 1 opakowanie kruchych babeczek,
- 200 g zmielonego sera twarogowego,
- 2 jajka,
- 100 ml kremówki,
- 1/4 szklanki cukru,
- 2 łyżki budyniu waniliowego,
- 1 łyżka mąki pszennej,
- konfitura, np. malinowa,
- gorzka czekolada,
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjQmpGjvKEx18rWrlF5OimTcW7R4QmlWmkfUqNFltKNlBZRdQGRVxxqOL4_ZmeDpe2UptpdPh6b-Bun422QUppfdbB2dDFWDBHnZUXBIVtuR4HHokb65K4uqyIx1-_MH1qztZZuSXNYeFbd/s320/P1140833.jpg)
Żółtka ucieramy z cukrem. Białka ubijamy na sztywną pianę. Oddzielnie
ubijamy na sztywno schłodzoną kremówkę. Do żółtek dodajemy ser, budyń i
mąkę. Następnie ubitą kremówkę i białka. Mieszamy delikatnie łyżką. Do
gotowych kruchych babeczek nakładamy po łyżeczce konfitury i zapełniamy
masą serową. Babeczki pieczemy ok. 15-20 minut w 180 stopniach.
dekorujemy je rozpuszczoną gorzką czekoladą.
Porywam!
OdpowiedzUsuń