niedziela, 19 maja 2013

Grillowane pieczarki

Składniki:

  • 500 g dużych pieczarek,
  • 1 mała cukinia,
  • 1/4 czerwonej papryki,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 mała cebulka,
  • 1 łyżka natki pietruszki,
  • 2 łyżki masła,
  • sól,
  • pieprz.
Przygotowanie:
 
     Odcinamy nóżki pieczarek tuż przy kapeluszu. Nóżki kroimy w drobną kosteczkę i podsmażamy na rozpuszczonym maśle. Dodajemy pokrojoną drobno cebulkę i czosnek wyciśnięty przez praskę. Dodajemy pokrojoną w kosteczkę cukinię oraz paprykę. Dusimy, aż odparowania wody z pieczarek. Farsz przyprawiamy solą, pieprzem i wsypujemy natkę pietruszki. Takim farszem faszerujemy kapelusze pieczarek i grillujemy je na ruszcie ok. 15-20 minut.

3 komentarze: