środa, 23 kwietnia 2014

Babeczki z bitą śmietną i owocami



Składniki:

  • kruche babeczki,
  • konfitura truskawkowa,
  • 300 ml śmietany 30%,
  • 1 łyżeczka cukru pudru,
  • 1/2 łyżeczki żelatyny,
  • 2 kiwi,
  • 2 brzoskwinie z puszki,
  • polewa i dekoracje Helio,
  • starta czekolada.


Przygotowanie:

   Do kruchych babeczek wkładamy po łyżce konfitury truskawkowej. Schłodzoną kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem. Żelatynę rozpuszczamy w 2 łyżkach gorącej wody i powoli wlewamy do kremówki, mieszając. Nakładamy śmietanę na babeczki. Następnie kroimy owoce i dekorujemy nimi nasze babeczki. Do każdej wkładamy jeszcze czekoladowy krążek i posypujemy startą czekoladą. Wkładamy do lodówki do schłodzenia.

4 komentarze:

  1. Ja uwielbiam takie babeczki z cukierni w mieście mojej babci :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Co prawda, lodówka poświątecznie pełna tego i owego , ale takiej pyszności bym nie ominęła!

    OdpowiedzUsuń
  3. już od kilku ndi chodzą za mną te małe słodkości:)

    OdpowiedzUsuń
  4. Mmmmmm, wyglądają bardzo smacznie. Przydały by się do dzisiejszej kawy :)

    OdpowiedzUsuń