Składniki:
- 170 g mąki,
- 1 budyń waniliowy bez cukru,
- 50 g cukru,
- 2 żółtka,
- 125 g masła,
- 70 g rozdrobnionych migdałów.
- do posypania: cukier puder
Przygotowanie:
W misce
wymieszać najpierw suche składniki: mąkę z budyniem waniliowym i cukrem.
Następnie dodać miękkie masło, żółtka oraz rozdrobnione migdały. Ciasto
zagnieść. Następnie owinąć w woreczek foliowy i schłodzić ok 1 godziny.
Po tym czasie ciasto dzielimy na 6 części. Z każdej formujemy wałek i
tniemy na 5 cm kawałki. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej
papierem do pieczenia i pieczemy ok. 10 minut w 180 stopniach. Po
ostygnięciu posypujemy cukrem pudrem.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz