niedziela, 14 grudnia 2014

Pstrąg łososiowy z koperkiem i czosnkiem

Składniki:



  • 1 filet pstrąga łososiowego,
  • 2 łyżki masła,
  • suszony koperek,
  • kilka plasterków suszonego czosnku,
  • sól,
  • pieprz.

Przygotowanie:

    Filet pstrąga łososiowego myjemy pod zimną wodą i osuszamy ręcznikiem papierowym. Przyprawiamy solą i pieprzem z obu stron. Posypujemy również suszonym lub świeżym koperkiem (lepiej świeżym, ale ja akurat nie miałam) i układamy plasterki czosnku. Na patelni rozpuszczamy masło. Układamy filety pstrąga, skórą do patelni. Przykrywamy pokrywką lub specjalną siatką chroniącą przed pryskaniem. Smażymy na małym ogniu ok. 7-10 minut. Podajemy z ziemniaczkami i surówką.

2 komentarze:

  1. Uwielbiam ryby na wszelki sposób, także akurat pstrąg będzie dla mnie! :) pozdrawiam, zapraszam ;)

    OdpowiedzUsuń