Składniki:
- 1 podwójna pierś kurczaka,
- 1 łyżeczka przyprawy do drobiu,
- 1 garść rukoli,
- 1 łyżeczka kukurydzy,
- 2 suszone pomidory,
- 2 łyżeczki sera korycińskiego,
- kasza gryczana nie palona Fresano.
Przygotowanie:
Piersi
kurczaka myjemy i osuszamy. Każdą pierś nacinamy wzdłuż, tak by powstała
kieszonka. Przyprawiamy z zewnątrz i w środku. Do każdej piersi wkładamy
umytą rukolę, kukurydzę, posiekane pomidory suszone i pokrojony w kostkę
ser. Spinamy wykałaczkami. Na rozgrzanym oleju smażymy- do zarumienienia
na dużym ogniu, a później pod przykryciem na małym ogniu. Co jakiś czas
obracamy, tak by w środku nie były surowe. U mnie smażyły się ok. 15
minut na małym ogniu. Podajemy z kaszą gryczaną niepaloną i sałatką z
rukoli polaną sosem winegret.
ale bym zjadła taki obiad:)
OdpowiedzUsuńWspaniały pomysł na obiad :)
OdpowiedzUsuńMniam pyszne roladki :-)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie! :)
OdpowiedzUsuńMoje ulubione smaki! Bardzo ładna i pyszna propozycja :)
OdpowiedzUsuńPrzyciąga oko :)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie nadziane :)
OdpowiedzUsuńPodoba mi się pomysł na to danie:) Poproszę taki talerz.
OdpowiedzUsuńPysznie zrobione mięsko, świetny pomysł! :)
OdpowiedzUsuńTo bardzo smaczny obiad. Zdrowy. Jestem szczęśliwa po takim obiedzie:)
OdpowiedzUsuńZdecydowanie moje smaki.
OdpowiedzUsuńUwielbiam takie włoskie nadzienia....
OdpowiedzUsuń