Składniki:
- 800 g schabu bez kości,
- 3 duże cebule,
- 2 jajka,
- 3/4 szklanki bułki tartej,
- 1 łyżeczka słodkiej papryki,
- sól,
- pieprz,
- sałatka szwedzka.
Przygotowanie:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEhhC1lANqNZcuP0ZovHfaYwK3qcaxEsEuSVldSu8R2QHmlaSsAeVxS_X_1rEaE227cofikw3BGVxmkTnbOMhtsvv8yTHI0CE7b7dz4ccAZAMsLRDjT2GWNz4ZoVCPA99Y6MzKezXVck2KQ/s1600/DSC_2177.JPG)
Mięso myjemy i osuszamy. Kroimy na kotlety i rozbijamy tłuczkiem. Każdy kotlet przyprawiamy solą, pieprzem i słodką papryką z obu stron. Następnie obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy na rozgrzanym tłuszczu z każdej strony do zarumienienia się bułki. Zdejmujemy kotlety z patelni, a na nowym oleju podsmażamy cebulkę pokrojoną w kostkę. Podlewamy ją troszkę wodą, tak by była miękka, ale się nie przypalała. Układamy na niej kotlety, możemy układać warstwami- kotlety i cebulka, kotlety i cebulka. Przykrywamy patelnią i dusimy ok. 10 minut na wolnym ogniu.
Obiad podałam na
Porcelana Bogucice
Cebula daje ciekawy smak wraz z kotletem,dlatego danie musi być bardzo smaczne;)
OdpowiedzUsuńdokładnie, a smaczne bardzo było :)
UsuńPyszny obiadek :-)
OdpowiedzUsuńPyszny obiadek miałaś :)
OdpowiedzUsuńPysznie :)
OdpowiedzUsuńBardzo smacznie wygląda :)
OdpowiedzUsuńcebula - ciekawy dodatek do schabowego :)
OdpowiedzUsuńpasuje idealnie :)
Usuń