smaku, przełożona kremem orzechowym i polana roztopioną białą czekoladą. Choć babka jest dosyć słodka, to nam bardzo smakowała :)
Składniki:
- 200 g mąki,
- 200 g masła,
- 100 g nutelli,
- 100 g cukru,
- 2 jajka,
- 2 łyżki kakao,
- 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia,
- ok. 100 g kremu białego z orzechów laskowych,
- 100 g białej czekolady,
- migdały w mlecznej czekoladzie.
Przygotowanie:
Po upieczeniu wyciągamy babkę z foremki i studzimy (ja upiekłam ją na wieczór i odstawiłam na całą noc, po 2 godzinach przykryłam ściereczką). Na następny dzień przekroiłam babkę i przełożyłam kremem. W rondelku rozpuściłam białą czekoladę i polałam nią babkę. Na jeszcze ciepłą czekoladę ułożyłam migdały w czekoladzie.
Babka wyszła piękna i ciekawy smak musi mieć skoro z nutellą;)
OdpowiedzUsuńto prawda, czuć w smaku nutelle :)
UsuńAle piękna:-) Wyobrażam sobie jej smak:-)
OdpowiedzUsuńWygląda ślicznie, świetna ozdoba nie tylko wielkanocnego stołu :)
OdpowiedzUsuńFantastyczna baba :-)
OdpowiedzUsuńdzięki :)
Usuńczysta rozpusta dla podniebienia, obłędna babka:)
OdpowiedzUsuńdziękuję ;)
UsuńFajna :) Rzadko widuje się przełożone masą babki :)
OdpowiedzUsuńto prawda, ale warto spróbować :)
Usuń:)
OdpowiedzUsuńWspaniała babeczka :) Przepysznie przełożona!
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńIdealna na wielkanocny stół :)
OdpowiedzUsuń:)
UsuńPiękna:)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
Usuń