Składniki:
- 500 g mięsa mielonego z łopatki wieprzowej,
- 1 garść różyczek brokuła,
- 1 garść różyczek kalafiora,
- 1 garść mini marchewek,
- 1 cebula,
- 2 jajka,
- bułka tarta,
- sól,
- pieprz.
Przygotowanie:
![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEjPPyMpisQDkU-4eUh_Cw3mdjQR1bg1mF3cahQziBf6A_VhyphenhyphenZFFuX_8hloF-E-eV35nhDjHF9_yaavPMx1cxefQNTFzyGuLhE0vCA4T9Qg50ToR-rkyl7Kn9qyBY1RPdx_iBLdHMKtEqL4/s1600/DSC_2201.JPG)
Różyczki brokuła, kalafiora i mini marcheweczki gotujemy kilka minut w osolonej wodzie. Cebulkę kroimy w kostkę i podsmażamy na rozgrzanym oleju. Do mięsa mielonego wbijamy 1 jajko, dodajemy ostudzone warzywa i cebulkę, trochę bułki tartej, pieprz i sól. Mieszamy. Formujemy kulki i obtaczamy w roztrzepanym jajku i bułce tartej. Smażymy z obu stron na rozgrzanym oleju.
Kotlecki podane na
Porcelana Bogucice
wyborne
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńBardzo fajne kotleciki :-)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńŚwietny pomysł;)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńSuper pomysł :) Muszą smakować pysznie :)
OdpowiedzUsuńdziękuję :)
UsuńSmaczny obiad ,dawno nie robiłam mielonych.
OdpowiedzUsuńdziękuję :) u mnie też pojawiły się po dłuższej przerwie
UsuńAhhh jak pysznie :)
OdpowiedzUsuńJakie pyszności przygotowałaś:) Mniam!
OdpowiedzUsuńCiekawie to wygląda, kolorowo no i zdrowo :)
OdpowiedzUsuń