poniedziałek, 5 grudnia 2011

Orzechowa babka

Pyszna orzechowa babka...

Składniki:
200 g obranych orzechów laskowych,
2 jajka,
1 szklanka cukru,
1 cukier waniliowy,
1,5 szklanki mąki,
1 łyżka proszku do pieczenia,
1 margaryna.


Przygotowanie:

   Miękką margarynę ucieramy mikserem na wolnych obrotach z cukrem białym i waniliowym. Następnie dodajemy pojedynczo jajka i ucieramy dalej. Następnie orzechy wkładamy do foliowego woreczka i rozbijamy tłuczkiem do mięsa. Takie zmiażdżone orzeszki dodajemy do naszego ciasto. Mąkę przesiewamy wraz z proszkiem do pieczenia i mieszamy z ciastem. Całość przelewamy do silikonowej keksówki i pieczemy w 180 stopniach ok godziny.

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz