poniedziałek, 30 stycznia 2012

Grecka sałatka

Składniki:
10 sztuk cebulek marynowanych,
10 sztuk oliwek czarnych i zielonych,
1 papryka,
1 ogórek zielony,
1 pomidor,
1 ser feta,
7 liści sałaty lodowej,
Sos:
2 łyżki oliwy z oliwek,
1 łyżeczka tymianku,
1 łyżeczka bazylii otartej,
1 łyżeczka rozmarynu,
1 łyżeczka soku z cytryny,
do posypania natka pietruszki.

Przygotowanie:

  Myjemy dokładnie liście sałaty i drzemy na małe kawałki. Ogórka  kroimy w kostkę, tak samo fetę i pomidora. Następnie paprykę kroimy w drobne paseczki. Wykładamy ze słoika marynowaną cebulkę. Wszystko mieszamy i polewamy sosem zrobionym z oliwy z oliwek, tymianku, rozmarynu, bazylii i soku z cytryny. Posypujemy natką pietruszki.

4 komentarze:

  1. Tej sałatki nie da sie przecenić , uwielbiam ją i opycham się ile się da!

    OdpowiedzUsuń
  2. Uwielbiam sałatki:) a twoja totalnie mnie zainspirowała:) wiem co dzisiaj zrobie:) wygląda pysznie

    OdpowiedzUsuń