Składniki:
1/2 margaryny,
1/2 szklanki cukru,
1,5 szklanki mąki,
2 jajka,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
3/4 szklanki mleka,
do posypania: cukier puder,
dekoracja: czekoladowe serduszka.
Przygotowanie:
Margarynę rozpuszczamy w małym rondelku i studzimy. Następnie do przesianej mąki z proszkiem do pieczenia dodajemy jajka, mleko, cukier, ostudzoną margarynę i wszystko razem mieszamy łyżką lub trzepaczką. Taki wymieszane ciasto przelewamy do foremki silikonowej z otworami w kształcie serduszek (do 3/4 objętości). Wstawiamy do rozgrzanego piekarnika na 180 stopni i pieczemy około 17-20 minut. Po ostudzeniu dekorujemy cukrem pudrem.
piękne Ci wyszły te muffinki:)
OdpowiedzUsuńale ta forma świetnie wygląda!
OdpowiedzUsuńBardzo kuszące serduszka :D
OdpowiedzUsuńdziękuję naprawdę wyszły pyszne, a foremka okazała się rewelacyjna :)
OdpowiedzUsuńŚwietne te babeczki, takie... urocze :) Podoba mi się Twój blog, będę śledzić poczynania.
OdpowiedzUsuńzapraszam i dziękuję za miłe słowa :)
UsuńCudne, cudne, cudne!. Dzisiaj sama jakieś takie zrobię. Zapraszam na mojego kulinarnego bloga:)
OdpowiedzUsuńhttp://gotowaniezinnegoswiata.blogspot.com/