1 ciasto francuskie,
50 g żółtego sera,
150 g mozzarelli ,
30 g brie,
4 łyżki śmietany 12%,
10 sztuk kaparów z zalewy,
10 sztuk zielonych oliwek,
1/2 kiełbasy.
Przygotowanie:
Ciasto francuskie zagniatamy i wałkujemy, tak aby było w formie okrągłej. Wylepiamy nim formę do tarty, wylepiając wysokie brzegi. Nakłuwamy ciasto widelcem. Sery kroimy w kostkę i mieszamy ze śmietaną, solimy. Wylewamy na ciasto francuskie. Na wierzchu układamy kapary, oliwki i kawałki kiełbaski.Pieczemy ok 25 min.
Gdyby mi ktoś podrzucił taka tartę na kolację byłabym zadowolona! Smakowicie wygląda!
OdpowiedzUsuńha, u nas także dziś tarta serowa, tylko na kruchym:) Twoja wygląda niezwykle apetycznie!
OdpowiedzUsuńNo to u mnie jutro ta pychota na kolację zawita!!!!
OdpowiedzUsuńSzkoda, że nie mam francuskiego w domu, upiekłabym od razu:) uwielbiam sery!
OdpowiedzUsuńtaka tarta musi być bardzo sycąca ;) Bardzo fajny przepis!
OdpowiedzUsuńLubie takie jedzonko:-)
OdpowiedzUsuńUwielbiam tartę - pyszna, aromatyczna i pachnąca :)
OdpowiedzUsuńpolecam, nam bardzo smakowała :)
OdpowiedzUsuń