sobota, 14 stycznia 2012

Tarta serowa

 Składniki:
1 ciasto francuskie,
50 g żółtego sera,
150 g mozzarelli ,
30 g brie,
4 łyżki śmietany 12%,
10 sztuk kaparów z zalewy,
10 sztuk zielonych oliwek,
1/2 kiełbasy.

Przygotowanie:

  Ciasto francuskie zagniatamy i wałkujemy, tak aby było w formie okrągłej. Wylepiamy nim formę do tarty, wylepiając wysokie brzegi. Nakłuwamy ciasto widelcem. Sery kroimy w kostkę i mieszamy ze śmietaną, solimy. Wylewamy na ciasto francuskie. Na wierzchu układamy kapary, oliwki i kawałki kiełbaski.Pieczemy ok 25 min.





8 komentarzy:

  1. Gdyby mi ktoś podrzucił taka tartę na kolację byłabym zadowolona! Smakowicie wygląda!

    OdpowiedzUsuń
  2. ha, u nas także dziś tarta serowa, tylko na kruchym:) Twoja wygląda niezwykle apetycznie!

    OdpowiedzUsuń
  3. No to u mnie jutro ta pychota na kolację zawita!!!!

    OdpowiedzUsuń
  4. Szkoda, że nie mam francuskiego w domu, upiekłabym od razu:) uwielbiam sery!

    OdpowiedzUsuń
  5. taka tarta musi być bardzo sycąca ;) Bardzo fajny przepis!

    OdpowiedzUsuń
  6. Uwielbiam tartę - pyszna, aromatyczna i pachnąca :)

    OdpowiedzUsuń
  7. polecam, nam bardzo smakowała :)

    OdpowiedzUsuń