poniedziałek, 6 lutego 2012

Mini serniczki



Składniki:
1 kg sera zmielonego w wiaderku,
4 jajka,
1,5 szklanki cukru,
1 cukier wanilinowy,
1 budyń śmietankowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1/2 margaryny,
biszkopty okrągłe,
płatki migdałowe.


Przygotowanie:


   Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem białym i wanilinowym na białą masę. Następnie dodajemy po łyżce sera i miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy budyń śmietankowy oraz proszek do pieczenia. Kolejno wlewamy rozpuszczoną ostudzoną margarynę. Na końcu dodajemy pianę z ubitych białek i delikatnie mieszamy. Papilotki umieszczamy w blaszce na muffinki i wkładamy do nich po jednym biszkopcie. Wylewamy masę serową do 1/2 objętości. Posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika na 170 stopni. Pieczemy niecałą godzinę.

 







14 komentarzy:

  1. pięknie wyglądają w tych kolorowych papilotkach.

    OdpowiedzUsuń
  2. Sa przepiekne...muszę sobie kupić:-)
    Serniczki są niebiańskie a ja na diecie,ale zapiszę przepis na przyszłość i wypróbuję:-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wspaniałe serniczki! Papilotki naprawdę super!

    OdpowiedzUsuń
  4. dziękuję kochana za życzenia i super taki przepis pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  5. mmm :) wyglądają apetycznie, pewnie płatki migdałów bosko chrupią...

    OdpowiedzUsuń
  6. ooo mini serniczki muszą być pyszne ;) bardzo fajny pzepis!

    OdpowiedzUsuń
  7. Za oknami mroźny wiatr,słupek rtęci na dół spadł.
    Z domu wyjść się nie chce wcale,
    szukam ciepła w blogach stale.
    Z tą nadzieją tu przybywam i życzenia Ci zostawiam,
    by radośniej się zrobiło i na sercu było miło....
    ....serdecznie pozdrawiam.....
    Gdy będziesz czytać te słowa
    i głowę pochylisz nad treścią tej zwrotki,
    wiedz, ze w jej wnętrzu dla Ciebie się chowa
    mój UŚMIECH i BUZIACZEK SŁODKI

    OdpowiedzUsuń
  8. fajne! połowa blachy byłaby moja :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Łał, są takie smakowite! ;) Pozdrawiam i zapraszam w wolnej chwili :) moze poobserwujemy sie?

    OdpowiedzUsuń
  10. poobserwuję bardzo chętnie ;)

    OdpowiedzUsuń