Składniki:
1 kg sera zmielonego w wiaderku,
4 jajka,
1,5 szklanki cukru,
1 cukier wanilinowy,
1 budyń śmietankowy,
1 łyżeczka proszku do pieczenia,
1/2 margaryny,
biszkopty okrągłe,
płatki migdałowe.
Przygotowanie:
Oddzielamy białka od żółtek. Żółtka ucieramy z cukrem białym i wanilinowym na białą masę. Następnie dodajemy po łyżce sera i miksujemy na wolnych obrotach. Dodajemy budyń śmietankowy oraz proszek do pieczenia. Kolejno wlewamy rozpuszczoną ostudzoną margarynę. Na końcu dodajemy pianę z ubitych białek i delikatnie mieszamy. Papilotki umieszczamy w blaszce na muffinki i wkładamy do nich po jednym biszkopcie. Wylewamy masę serową do 1/2 objętości. Posypujemy płatkami migdałowymi. Wstawiamy do piekarnika na 170 stopni. Pieczemy niecałą godzinę.
pięknie wyglądają w tych kolorowych papilotkach.
OdpowiedzUsuńSa przepiekne...muszę sobie kupić:-)
OdpowiedzUsuńSerniczki są niebiańskie a ja na diecie,ale zapiszę przepis na przyszłość i wypróbuję:-)
Wspaniałe serniczki! Papilotki naprawdę super!
OdpowiedzUsuńach slodycze....
OdpowiedzUsuńAle fikuśne;)
OdpowiedzUsuńdziękuję kochana za życzenia i super taki przepis pozdrawiam
OdpowiedzUsuńmmm :) wyglądają apetycznie, pewnie płatki migdałów bosko chrupią...
OdpowiedzUsuńooo mini serniczki muszą być pyszne ;) bardzo fajny pzepis!
OdpowiedzUsuńZa oknami mroźny wiatr,słupek rtęci na dół spadł.
OdpowiedzUsuńZ domu wyjść się nie chce wcale,
szukam ciepła w blogach stale.
Z tą nadzieją tu przybywam i życzenia Ci zostawiam,
by radośniej się zrobiło i na sercu było miło....
....serdecznie pozdrawiam.....
Gdy będziesz czytać te słowa
i głowę pochylisz nad treścią tej zwrotki,
wiedz, ze w jej wnętrzu dla Ciebie się chowa
mój UŚMIECH i BUZIACZEK SŁODKI
fajne! połowa blachy byłaby moja :)
OdpowiedzUsuńCuuuudo! <3
OdpowiedzUsuńŁał, są takie smakowite! ;) Pozdrawiam i zapraszam w wolnej chwili :) moze poobserwujemy sie?
OdpowiedzUsuńpoobserwuję bardzo chętnie ;)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł !
OdpowiedzUsuń