poniedziałek, 23 kwietnia 2012

Testowania produktów Granex

Ostatnio dostałam do przetestowania cztery produkty firmy Granex:

1. Kwadraciki Granex

  Kwadraciki Granex to propozycja dla osób, które szukają jak najzdrowszej wersji słodkich przekąsek. Są produktem całkowicie naturalnym, wytwarzanym z pełnego ziarna zbóż, bez udziału ulepszaczy czy sztucznych substancji smakowych i zapachowych oraz konserwantów.

  Kwadraciki Granex mają kształt kwadratowych zbożowych poduszeczek, zawierających nadzienie o smaku czekoladowym. Zostały skomponowane tak, by wraz z tą słodką zawartością dostarczyć organizmowi cenne wartości odżywcze. Można je podjadać samodzielnie bądź z dodatkami, takimi jak mleko czy jogurt. Kwadraciki Granex dostępne są w dwóch gramaturach: większym opakowaniu 200-gramowym i mniejszym 150-gramowym. To ostatnie umieszczone zostało w kartonowej podstawce, która ułatwia podjadanie.



  Postanowiłam zrobić sobie do nich pyszną kawkę i muszę przyznać, że szybko zniknęły z mojego podstawka :) Są pyszne z rozpływającym się czekoladowym nadzieniem...




2. Wafle pszeniczne naturalne


  Wafle pszeniczne wytwarzane są z najwyższej jakości pełnych ziaren wyłącznie polskiej pszenicy, bez udziału sztucznych dodatków smakowych i zapachowych oraz konserwantów. Dzięki specjalnej technologii wypieku zawierają wszystkie najcenniejsze wartości odżywcze tego zboża. Jest to produkt idealny dla osób dbających o smukłą sylwetkę oraz stosujących dietę wysokobalastową.

   Wafle pszeniczne charakteryzują się niską kalorycznością oraz bogactwem składników odżywczych – protein, węglowodanów, wapnia i magnezu. Ich cechą charakterystyczną jest jednaj nadzwyczaj wysoka zawartość błonnika, ok. 40% wyższa niż w przypadku wafli ryżowych. Dzięki tej właściwości wafle pszeniczne działają jak odkurzacz, wymiatając z organizmu zbędne produkty przemiany materii, regulując metabolizm oraz chroniąc przed chorobami układu pokarmowego. Zawarte w Waflach pszeniczne składniki, a przede wszystkim błonnik i białko, pomagają również zapewnić dobrą kondycję skórze, włosom i paznokciom.



  Wcale wafle nie muszą być nudną przekąską- ja zrobiłam z nich kolorowe kanapki :)











































3. Pieczywo 7 zbóż


  Pieczywo 7 Zbóż wypiekane jest z pełnych ziaren 7 zbóż – żyta, pszenicy, jęczmienia, amarantusa, owsa, ryżu i kukurydzy, bez udziału sztucznych środków spulchniających i ulepszaczy. Jest wyjątkowo niskokaloryczne, nie zawiera też dodatku mleka w proszku, cukru oraz tłuszczów.

   Pieczywo 7 Zbóż łączy wszystkie właściwości zawartych w nim zbóż i skutecznie dostarcza energii na cały dzień. Doskonale nadaje się nie tylko do chrupania między posiłkami, lecz również – stanowi świetną podstawę posiłków. Ze względu na bardzo niską kaloryczność oraz wysoką zawartość błonnika pokarmowego pieczywo to jest dobrą alternatywą dla tradycyjnego pieczywa w diecie osób odchudzających się.



  Z pieczywa można zrobić pyszne, zdrowe, kolorowe kanapki.


      






4. Zdrowy błonnik


  Zdrowy Błonnik to pełnozbożowe pałeczki wytwarzane z całych ziaren pięciu niemodyfikowanych genetycznie zbóż – żyta, pszenicy, owsa, jęczmienia i amarantusa oraz ziaren słonecznika. Stanowi unikalną kompozycję właściwości odżywczych pełnego ziarna przy zachowaniu doskonałego smaku, dzięki czemu świetnie sprawdza się jako codzienna przekąska.

   Zdrowy Błonnik Zawiera aż 15% błonnika pokarmowego  (15,5 g w 100 g produktu) – jedna jego porcja (30 g) zaspokaja aż 19% dziennego zapotrzebowania na ten ważny dla  zdrowia składnik. W Zdrowym Błonniku nie ma tłuszczu, a zawarta w nim niewielka ilość cukrów to jedynie substancje naturalnie występujące w zbożach. Błonnik pokarmowy, choć nietrawiony przez organizm człowieka, pełni jednak w nim liczne ważne funkcje, dla których powinien być obecny w codziennej diecie. Reguluje działanie układu pokarmowego, usprawnia przemianę materii, obniża poziom cholesterolu i trójglicerydów, zmniejszając tym samym ryzyko miażdżycy, stabilizuje stężenie glukozy we krwi, a także – pomaga oczyścić organizm z nagromadzonych w nim toksyn. Jedną z najważniejszych w dzisiejszych czasach funkcji błonnika pokarmowego jest jego udział w walce z otyłością. Substancja ta stanowi cenny składnik diety odchudzającej – wchłaniając wodę pęcznieje oraz wypełnia żołądek, dzięki czemu daje uczucie sytości i zmniejsza nieprzyjemne odczucie głodu.



  Mnie osobiście błonnik bardzo smakował z samym mlekiem i owocowym jogurtem.

  

Brak komentarzy:

Prześlij komentarz