poniedziałek, 4 czerwca 2012

Wafelki ryżowe ze szpinakiem

  Zostało mi trochę szpinaku, więc postanowiłam zrobić szybkie i smaczne wafelki ryżowe ze szpinakiem :)

Składniki:

  • 200 g mrożonego szpinaku,
  • 1/3 fety,
  • 1 ząbek czosnku,
  • 1 łyżka masła,
  • 1 opakowanie wafelków ryżowych.
Przygotowanie:
 
   Na patelni rozpuszczamy masło i dusimy pod przykryciem mrożony szpinak. Następnie dodajemy 1/3 fety oraz wyciśnięty przez praskę 1 ząbek czosnku. Na każdy mini wafelek ryżowy nakładamy trochę ostudzonego szpinaku oraz posypujemy pokruszoną fetą. Najlepsze są podane od razu po przygotowaniu.

5 komentarzy:

  1. Szybki i prosty pomysł na przekąskę :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Ze szpinakiem??? w życiu takich nie jadłem ale podobno trzeba za życia spróbować wszystkiego :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Kocham szpinak :) ale fety za to nie lubie :p

    OdpowiedzUsuń
  4. fajne....tylko ja mam problem z ryzowymi waflami...bleeee chyba je na cos podmienie bo reszta przepisu bardzo mi sie podoba:)

    OdpowiedzUsuń