Składniki:
- 450 g fasoli Jaś Kupiec,
- 200 g boczku,
- 200 g kiełbasy,
- 2 cebule,
- 2 łyżki koncentratu pomidorowego,
- 4 łyżeczki majeranku,
- sól, pieprz.
Przygotowanie:
Fasolę zalewamy letnią wodą i moczymy całą noc. Rano wylewamy wodę i wlewamy świeżą. Gotujemy fasolę ok. 30 minut. Zbieramy łyżką pianę.
Następnie kroimy w kostkę cebulkę i podsmażamy, dodajemy pokrojony w
kostkę boczek i kiełbaskę. Gdy już ładnie nam się przyrumieni, wrzucamy do
fasoli i dodajemy koncentrat pomidorowy. Przyprawiamy pieprzem i solą. Na
koniec dodajemy majeranek. Gotujemy na małym ogniu około godziny.
Moja ulubiona fasolka, wygląda bardzo pysznie :)
OdpowiedzUsuńtaka jak u mamy :)
OdpowiedzUsuńUwielbiam fasolkę;) Pyszności!
OdpowiedzUsuń