Składniki:
- 1 główka kapusty sałatkowej,
- 2 łyżki posiekanego koperku,
- 1 łyżka posiekanej natki pietruszki,
- 1/2 płaskiej łyżeczki soli,
- 1/5 płaskiej łyżeczki kwasku cytrynowego,
- 2 łyżki oliwy z oliwek.
Kapustę poszatkowałam, dodałam oliwę z oliwek i
przyprawiłam solą oraz kwaskiem cytrynowym. Wymieszałam i odstawiłam na
30 minut. Następnie dodałam posiekany koperek i natkę pietruszki.Wymieszałam. Surówka najlepsza jest na drugi dzień,jak kapusta trochę zmięknie.
musi być pyszna:) pozdrawiam
OdpowiedzUsuńna takie upalne dni idealna :)
OdpowiedzUsuńpyszna, łatwa i zdrowa a dzięki pomyłce dostałaś już pokrojoną kapustę, co jest dużym plusem ;-)
OdpowiedzUsuń