Składniki:
- 1/2 opakowania wafli ryżowych,
- 1/2 opakowania lukru różowego,
- 1/2 opakowania białej polewy,
- 1/2 opakowania czekoladowej polewy,
- posypki kolorowe i wiórki kokosowe.
Wafelki kroimy na 4 części. Każdą część nadziewamy delikatnie na
wykałaczkę. Polewy i lukier rozpuszczamy w gorącej wodzie.
Odcinamy róg i
powoli polewamy wafelki różnymi polewami. posypujemy je posypkami
kolorowymi, czekoladowymi i wiórkami kokosowymi. Odstawiamy na 5 minut
do zastygnięcia. Najlepsze są od razu po zrobieniu.
O, a ja wczoraj robiłam lizaki z kiwi ;)
OdpowiedzUsuńładne są te Twoje wafelkowe ;-)
całkiem fajnie wyglądają, dzieci pewnie z przyjemnością zajadają
OdpowiedzUsuńŚwietny pomysł. :) Wyglądają bardzo atrakcyjnie.
OdpowiedzUsuńHahaha, jakie one fajne!!
OdpowiedzUsuńB. ładne :)
OdpowiedzUsuńSuper pomysł, cudownie to wygląda :-)
OdpowiedzUsuń