wtorek, 6 listopada 2012

Surówka marchewka z brzoskwinią

Składniki:

  • 10 dużych marchewek,
  • 2/3 puszki brzoskwiń.
Przygotowanie:
 
  Marchewkę obieramy, myjemy i ścieramy na tarce o grubych oczkach. Wyjmujemy brzoskwinie z puszki i kroimy je w kosteczkę. Dodajemy do marchewki i surówkę zalewamy 2/3 soku z puszki. Mieszamy. Dla mnie surówka jest wystarczająca słodka, więc nie dodaję już cukru.

5 komentarzy:

  1. Oryginalne! Z takim połączeniem się jeszcze nie spotkałam.

    OdpowiedzUsuń
  2. taką bym chętniej zjadła niż sama marchewkę :)

    OdpowiedzUsuń
  3. innowacyjny pomysł:)
    surówkę serwuję, ale z jabłkiem. Brzoskwinię uwielbiam więc myślę, że pokocham to połączenie

    OdpowiedzUsuń
  4. Zostałaś wyróżniona w Liebster Blog, zapraszam: http://kulinarne-podboje-szefowej.blogspot.com/2012/11/wyroznienie-liebster-blog.html Miłej zabawy:)

    OdpowiedzUsuń
  5. nigdy takiej nie jadłam :)
    Pora skosztować :)

    OdpowiedzUsuń