- 1 kg kiszonej kapusty,
- 200 g suszonych podgrzybków,
- 1 cebula,
- 4 liście laurowe,
- 3 ziarenka ziela angielskiego,
- 4 ziarenka pieprzu,
Przygotowanie:
Kapustę kiszoną przepłukujemy dwa razy, aby nie była zbyt kwaśna.
Następnie zalewamy ją zimną wodą i gotujemy ok. godziny. Dodajemy liście
laurowe, ziele angielskie i pieprz. Grzyby moczymy, jeśli nie mamy
czasu to zalewamy je wodą i gotujemy ok. 30 minut. Wodę z grzybów
przelewamy do kapusty. Grzyby siekamy drobno i wraz z pokrojoną cebulką
podsmażamy na patelni. Podsmażone grzyby przekładamy do kapusty,
mieszamy i gotujmy, aż do odparowania większej ilości wody.
pyszna, uwielbiam taką kapuchę:D
OdpowiedzUsuńteż taką robię ;) Kasia J.
OdpowiedzUsuń