Składniki:- 1 kg zmielonego, tłustego twarogu,
 - 1,5 szklanki cukru,
 - 400 ml kremówki,
 - 2 łyżki mąki pszennej,
 - 1 budyń śmietankowy,
 - 1 budyń waniliowy,
 - 9 jajek,
 - 1 opakowanie podłużnych biszkoptów.
 
Przygotowanie:
  
Oddzielamy żółtka od białek. Żółtka ucieramy z 1/2 cukru. W osobnych 
miskach ubijamy białka i schłodzoną kremówkę na sztywną pianę. Do białek
 dodajemy resztę cukru. Do żółtek dodajemy ser, budynie i mąkę. 
Następnie dodajemy piany z białek i kremówki, delikatnie mieszamy łyżką.
 Blachę (u mnie kwadratowa tortownica) wykładamy biszkoptami i wylewamy 
masę serową. Pieczemy ok godziny w 180 stopniach. 
Wygląda super! Jakiej wielkości jest blacha?
OdpowiedzUsuń25 x 25 cm
UsuńKoniecznie muszę zrobić, wyglądają apetycznie:)
OdpowiedzUsuńJuż sobie ostrzę ząbki na sernik:)
OdpowiedzUsuńale pyszny ten serniczek:)
OdpowiedzUsuń