poniedziałek, 21 stycznia 2013

Deser z kaszy manny dwukolorowy

Składniki:

  • 3 szklanki mleka,
  • 6 łyżek kaszy manny Kupiec,
  • 2 łyżki cukru,
  • 1 łyżka kakao,
  • czekoladowe gwiazdki Dr.Oetker
Przygotowanie:
 
    Mleko wlewamy do rondelka i podgrzewamy. Do gorącego mleka wsypujemy powoli kaszę mannę i od razu mieszamy, tak by nie powstały grudki. Mieszamy tak długo, aż do uzyskania gęstej konsystencji. Słodzimy cukrem. Połowę kaszy manny przekładamy do miseczki i dodajemy kakao. Do przezroczystych szklanek przekładamy łyżką ciemną i jasną warstwę kaszy na zmianę.

16 komentarzy:

  1. uwielbiam dodatek kaszy mannej do deserów, a zwłaszcza do kremów w ciastach :). Sama kasza manna sama w sobie też pycha więc porywam jeden kubeczek! :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Bardzo lubię kaszę manną. Ostatnio robiłam podobny deser, ale przekładany owocami, pyszności!

    OdpowiedzUsuń
  3. lecę do ciebie na taki deserek!:D

    OdpowiedzUsuń
  4. Desery z kaszy mannej są pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  5. wspaniale się prezentuję :p

    OdpowiedzUsuń
  6. nie dość że pyszny, to jeszcze szybki;)

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam kaszkę manną :)

    OdpowiedzUsuń
  8. porwałam - pięknie się prezentuje i smakuje równie dobrze :)

    OdpowiedzUsuń
  9. KAsza manna jest niezwykła. I do zup, i do deserów. Twoja propozycja ciekawa bardzo.

    OdpowiedzUsuń
  10. Wprowadzam się do Ciebie, jeśli smakuje tak jak wygląda :)

    OdpowiedzUsuń
  11. Przepis podany na ile porcji? Podaje się to ciepłe?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. przepis na 3 porcje, można jeść na ciepło lub schłodzone- jak kto lubi:)

      Usuń
  12. Jak dla mnie świetny wpis. Pozdrawiam serdecznie.

    OdpowiedzUsuń