Książka "Pierogi nie tylko po polsku" wg. mnie ma swoje plusy i minusy...
Plusem tej książki jest duża różnorodność przepisów na pierogi z różnymi nadzieniami - na słodko i wytrawne oraz smażone, gotowane, drożdżowe... ravioli,kołduny, cepeliny, tortellini oraz pielmieni. Przy przepisach znajdziemy cenne rady i wskazówki.
Minusem tej książki jest brak zdjęć do przepisów, są tylko pojedyncze zdjęcie do wybranych przepisów... ale większość przepisów jest bez ilustracji... a czym się je, jak nie oczami...
Macie w swojej bibliteczce tą książkę? Co o niej sądzicie?
Podsumowując to chociaż w książce jest bardzo mało zdjęć, to wiem, że zajrzę do niej nie raz w celu poszukiwania łatwego przepisu na cepeliny czy kołduny :)
Ja właśnie lubię jak jest dużo zdjęć, nie mam tej książki w swojej kolekcji. Niestety rzadko robię pierogi...
OdpowiedzUsuńuwielbiam pierogi, chętnie zajrzę do tej książeczki :)
OdpowiedzUsuńKocham pierogi jeść i robić! świetna książka- coś dla mnie. Brak zdjęć mi nie przeszkadza, liczy się inspiracja i pomysł. Chętnie zakupię te pozycję :) Dzięki
OdpowiedzUsuń